Сброс
[ A+ ] / [ A- ]
Мына жердесіз:  Басты бет FAQ Тамақ өндірісінің қандай салалары басым дамыған? Не өңдейміз? Не шығарамыз?

Тамақ өндірісінің қандай салалары басым дамыған? Не өңдейміз? Не шығарамыз?

Негізі Қазақстанада өндірілетін шикізаттын барлығын өңдеуге мүмкіндік бар. Мысалы, қазіргі таңда ет, сүт, астық, жеміс-жидектер, көкеністер кеңінен өңделеді. Ал, саланың басымдығы оның рентабельділігіне және шығарылатын өнімінің бәсекеге қабілеттілігіне байланысты.
Өздеріңіз білетіндей Қазақстанның ұнына, одан жасалған өнімдерге Орталық Азия мемлекеттерінде деген сұраныс көп, яғни бұл сала көбінесе экспортқа бағытталған және оның даму қарқыны жоғары деуге болады. Сүт өңдеу саласы көбінесе ішкі нарықты қамтамасыз етуге бағытталған және оның даму қарқыны орташа болып есептеледі. Ет өңдеу саласы қазіргі таңда өрлеу барысында. Қазақстанның ет өнімдеріне деген сұраныс мол және ол ұлғаяды деген болжамдамыз. Мәдиниетімізге қарай жеміс-жидектер, көкөністер өнімдерін көбінесе шикідей тұтынамыз, олардың өңдеу деңгейі төмен деуге болады және оны әлде қайда ұлғайтуға мүмкіндігіміз бар.
Жалпы қайта өңдеу саласы инвистициялар тұрғыдан тиімді. Оған жыл сайын салаға инвестицияларды тарту қарқыны дәлел деуге болады. Мысалы, өткен жылдың қорытындысы бойынша негізгі капиталдағы инвестициялар 40,8 млрд. теңгені құрады.
Бірақ әлі де болса инвестицияларды тартудан басқа шешетін мәсілілер көп. Бұл бағытта тиісті жұмыстар атқарылуда.

Пікір қалдыруға болмайды

Система Orphus