Сброс
[ A+ ] / [ A- ]
Мына жердесіз:  Басты бет FAQ Отандық тамақ өнеркәсібі экспортының құрылымы қандай?

Отандық тамақ өнеркәсібі экспортының құрылымы қандай?

Соңғы жылдары экспорттың құрылымы айтарлықтай өзгермеген, ал географиясы кеңейген. 2014 жылы тамақ өнеркәсібі экспортының көлемі 1 136,8 млн. АҚШ долларын құрады, бұл 2013 жылмен салыстырғанда 3,8 %-ға кем (1 181,3 млн. АҚШ доллары).
Экспорттың жалпы құрылымында ұн 49,4 %-ды, мақта талшығы 7 %-ды, балықтың жон еті 5,9 %-ды, алкогольсіз сусындар 3,9 %-ды, шоколад 3,7 %-ды алады. Қазақстан ұны Ауғанстан, Қырғызстан, Өзбекстан, Тәжікстан, Түрікменстан, Моңғолия мен Ресей секілді елдерге экспортталған.
Басқа азық-түлік өнімдерінің экспорты негізінен ТМД елдері: Қырғызстан, Ресей, Өзбекстан, Түрікменстан және Тәжікстан, Ауғанстанға шығарылады. Кондитерлік бұйымдар мен шоколад сондай-ақ Германияға, Қытайға, макарондық бұйымдар – Грузия мен Моңғолияға жеткізіледі.
Жалпы экспортқа бағыт болмаса саланы дамыту мүмкін болып табылмайды. Сондықтан экспорттық әлеуетті дамыту қайта өңдеу кәсіпорындарының қызметінде стратегиялық рөлді ойнайды және қолданыстағы артықшылықтарды белсендірудің құралы болып табылады.

Пікір қалдыруға болмайды

Система Orphus