Сброс
[ A+ ] / [ A- ]
Мына жердесіз:  Басты бет Баяндамалар Өңдеу өнеркәсібіндегі еңбек өнімділігі туралы ҚР Ауыл шаруашылығының Бірінші вице-министрі А.Қ. Евниевтің баяндамасы

Өңдеу өнеркәсібіндегі еңбек өнімділігі туралы ҚР Ауыл шаруашылығының Бірінші вице-министрі А.Қ. Евниевтің баяндамасы

Құрметті Бақытжан Әбдірұлы!
Құрметті Үкімет отырысына қатысушылар!

Ағымдағы жылдың 11 айында азық-түлік өнімдері 1,7% -ға артып, 1,4 трлн. теңгеге өсті.
2018 жылдың қаңтар-қараша айларында 2017 жылдың тиісті кезеңімен салыстырғанда ұн өндірісі 2,7%, жарма 17,8%, маргарин 6,9%, шұжық 0,6%, өңделген сүт 8 шикі ірімшік 15,1%, өңделген және консервіленген жемістер мен жаңғақтар – 82%, крекер және печенье – 5,1%. артты.
Алкогольсіз сусындар өндіру 11% -ға, ет және көкөніс консервілері 7% -ға, қант қантының өндірісі 31% -ға төмендеді.
2018 жылғы қаңтар-маусымда еңбек өнімділігі адам басына 13,3 мың АҚШ долларын құрады, бұл 2015-2019 жылдарға арналған ЖІӨБ-нің 2017 жылдың сәйкес кезеңімен салыстырғанда 3,9% -ға (жоспар 104,5%) төмендеді.
Төмендеу келесі салаларда байқалады: Ақтөбе (84,5%), Алматы (62,9%), Атырау (81,2%), Жамбыл (80,1%), Шығыс Қазақстан (90,8%), қала Астана (79,7%).
Жоғарыда аталған аймақтардағы азық-түлік өнімдерінің төмендеуінің негізгі себептері: қант өндірісі (Жамбыл), өсімдік майы (Ақтөбе) және алкогольсіз сусындар (ЭКО, Ақмола, Алматы).
Анықтама:
Жамбыл облысында
Статистика органының деректері бойынша 2018 жылы өткен жылдың сәйкес кезеңімен салыстырғанда сәуір айында Тараз қаласында орналасқан қант зауыты және сәуір айынан бастап Мерке қаласында орналасқан қант зауыты қазан айына жұмыс жасаған жоқ.
Ақтөбе облысы бойынша
Төмендеу негізінен өсімдік майын өндіру есебінен болды (89,6%).
Облыста өсімдік майына бойынша жылына 32,0 мың тонна қуаттылығы бар «Aktube Foods» ЖШС жұмыс жасайды.
Өткен жылдың бірінші тоқсанында өндірістің тоқтатылуы, зауыт жабдықтарды жөндеуге жабылғандықтан. Өндіріс көлемінің төмендеуіне әкеп соқты.
Сонымен қатар, жылдың аяғына дейін «Ақтөбе-Фудс» ЖШС толық көлемде өнім өндіруді жүзеге асыруға жоспарланды. 2018 жылдың соңына дейінгі жоспар 28,0 мың тонна. Алайда, бүгін «Ақтөбе-Фуд» ЖШС шикізаттың жетіспеушілігі, яғни, күнбағыс тұқымының жетіспеушілігін айтады.
Алкогольсіз сусындар өндірісінің төмендеуінің негізгі себебі Шығыс Қазақстан, Ақмола және Алматы облыстары мен Астана қаласында сұраныстың төмендеуіне байланысты болып табылады.
Атырау облысы
Төмендеу негізінен жаңа салқындатылған балықты (25,8%), консервіленген балықты (49%) өндірудің төмендеуіне байланысты болды.
Өңделген ауыл шаруашылығы өнімдерінің экспорты 707,1 млн. долларды құрады, өсім 13%.
Агроөнеркәсіптік кешенді дамытудың мемлекеттік бағдарламасында мақсатты индикаторлардың бірі азық-түлік өндірісіндегі негізгі капиталға салынған инвестициялардың нақты көлем индексінің 2015 жылмен салыстырғанда нақты көрсеткіште 22% -ға өсуі болып табылады, өткен жылдың сәйкес кезеңімен салыстырғанда 19% -ға (101 млрд. тг) құрады.
Назарларыңызға рахмет!

ИНДЕКС ПРОИЗВОДИТЕЛЬНОСТИ ТРУДА В отрасли производства пищевой промышленности

ҚР АШМ баспасөз қызметі
+7 (7172) 555-765
minagripress@gmail.com

Пікір қалдыру

Cіздің email адресіңіз бөгде адамдарға көрсетілмейді Негізгі жолдар белгіленген *

*

Система Orphus
Powered by WordPress | Designed by Tielabs
© Copyright 2012, All Rights Reserved